Wegańska kanapka klubowa

Obfita kanapka, odpowiednia na każdą porę dnia!

Składniki

3 kromki chleba (np. z ziarnami)
4 plastry Nurishh Classic
1 łyżka roślinnego tłuszczu do smarowania
5 plasterków ogórka
1,5 łyżki majonezu wegańskiego
1 łyżka pikantnego pomidorowego sosu chutney
4 plasterki pomidora
3/4 małej sałaty rzymskiej

Przygotowanie

Posmaruj kromki chleba tłuszczem roślinnym, dwie z jednej strony, a jedną dwustronnie.

Na posmarowanej z jednej strony kromce zacznij umieszczać składniki. Posmaruj ją połową porcji majonezu i połóż na niej plasterki pomidora, dwa plastry Nurishh Classic i połowę porcji sałaty.

Na wierzchu ułóż kromkę chleba posmarowaną dwustronnie. Rozprowadź po niej resztę majonezu, dodaj ogórka i ułóż pozostałe plastry Nurishh Classic. Dodaj sos chutney – doskonale dopełni smak kanapki! Na koniec rozłóż pozostałą sałatę i ułóż ostatnią kromkę chleba. Aby wszystkie składniki trzymały się razem, wbij w kanapkę patyczek do koreczków lub koktajli.

Gotowe! Teraz przetnij kanapkę na pół i ciesz się jej smakiem!

Nasze produkty