Wegański / wegetariański burger

Po prostu pyszny i zdrowy!

Składniki

Jedna wegańska brioszka lub klasyczna bułka do hamburgera
1 posiekana lub marynowana czerwona cebula
Kilka plastrów Nurishh Cheddar
1 garść liści sałaty
2 wegańskie/wegetariańskie kotlety – użyj swoich ulubionych!
1 duży pomidor, pokrojony w plastry
Sos do burgera: 1 łyżka musztardy, ketchupu i wegańskiego lub klasycznego majonezu, wymieszane razem

Przygotowanie

Na początek mocno rozgrzej patelnię i opiecz na niej bułkę, a następnie usmaż kotlety, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kiedy będą gotowe, ułóż na nich plastry Nurishh Cheddar.

Dolną część bułki posmaruj sosem, ułóż część sałaty i cebulę oraz usmażonego kotleta. Następnie dodaj plastry pomidora, pozostałą sałatę oraz drugiego kotleta. Górną połowę bułki również posmaruj sosem i połóż ją na wierzchu.

Burgera podawaj z sałatką lub frytkami.

Nasze produkty